ViaDia-liike on Suomen Vapaakirkon arvoihin pohjautuva valtakunnallinen diakoniatyön verkosto, jonka tavoitteena on palvella Jumalaa, auttaa lähimmäisiä ja levittää diakonista liikehdintää Suomessa ja ulkomailla. ViaDia-liike koostuu kattojärjestö ViaDia ry:stä sekä paikallista diakoniatyötä tekevistä paikallisyhdistyksistä. Voit tutustua ViaDia -järjestön valtakunnalliseen toimintaan ja työaloihin osoitteessa viadia.fi.

ViaDia Vaasa ry on yksi ViaDia-liikkeen paikallisyhdistyksistä ja toimii Vaasan vapaaseurakunnan yhteydessä. Toimipiste on Laivakatu 7 Vöyrinkaupungilla. Ota yhteyttä: marja.paukkunen(ät)viadia.fi

TULEVIA TAPAHTUMIA

Ei tiedossa olevia tapahtumia tällä hetkellä.

LUUT LIIKKEELLE JA LENKILLE!

Vuonna 2023 valmistuneen valtakunnallisen tutkimuksen mukaan liikkumattomuus aiheuttaa maassamme noin 3 miljardin vuotuiset kulut. Haluamme osaltamme innostaa ihmisiä lähtemään liikkeelle ja kivalle päivälenkille luonnon helmaan.

Kaupunkiluontokeskus Ilonpisara -hanke

ViaDia Vaasa on käynnistänyt Kaupunkiluontokeskus Ilonpisara -hankkeen toukokuussa 2021. Tarkoituksena on järjestää erilaista luontolähtöistä toimintaa ja kivoja tempauksia Vaasassa ja lähiseudulla. Teemme luontoretkiä lähiseudun luontoon, keittelemme nokipannukaffeja ja voimmepa tehdä ulkotulilla ruokaakin. Myös leiripäiviä on tiedossa. Hankepäällikkönä on luonto-ohjaaja Marja Paukkunen.

Yhdistyksen aikaisempaa toimintaa:

Katso luontoa ja huomaa! -luomakunta-aiheinen opetus- ja rukous viikonloppu Orisbergissä pe-su 26.-28.8.2022, puhujavieraana Antti Hämäläinen Ahvenanmaan Rukouskeskuksesta. Tulosta esite tästä.

Avoimet ovet -päivä la 23.4.2022 klo 11-14 Vaasan vapaaseurakunnassa, Laivakatu 7. Keittolounas tarjolla klo 11-13 tai niin kauan kuin keittoa riittää. Esittelyssä 72 h kotivara yhteistyössä ViaDia Vaasan ja Hietalahden Marttojen kanssa.

Kävelyretki la 16.4.2022 klo 13. Matkan pituus n. 2,5 km /suunta. Omat eväät, makkarat ym. mukaan sekä istuinalusta ja kiikarit, jos on. Marja keittää nokipannukahvit. Lähtö Suvilahden ostoskeskuksen edestä rannan /leikkikentän puolelta.

Kurkiretki Söderfjärdenille la 25.9.2021 Lähtö klo 17 kaupungintalolta (Senaatinkatu, Vaasa) omin kyydein ja omat eväät nuotiotuokiolle. Ota mukaan kiikarit (jos sellaiset omistat) sekä lämmintä ylle ja sadevarusteet.

Luontoleiripäivä Orisbergissä la 14.8.2021 Lähtö omin kyydein /kimppakyydein kaupungintalon edestä klo 10, paluu illalla. Sauna ja takkatupa on käytössämme klo 11-16. Hyvä uimaranta, ulkona nuotiopaikka. Ohjattu pieni luontoretki, vuollaan itsellemme voiveitsi tai lusikka ja paistetaan muurinpohjalättyjä. Tietysti myös makkaraa ja keitellään nokipannukahvit.

Kesäretki Närpiöön la 3.7.2021 klo 9.30-14.30. Järjestämme ViaDia Vaasa ry:n vanhoille ja myös uusille jäsenille kesäretken Linds Kök -kasvihuoneravintolaan Närpiöön. Kasvihuoneen ihastelun lisäksi käymme ihastelemassa matkalla ainakin yhtä vanhaa puutarhaa. ViaDia Vaasa tarjoaa lounaan jäsenilleen. Muilta ruokailu maksaa 21 €. Lähtö kaupungintalon edestä klo 9.30 omilla autoilla/ kimppakyydeillä.

Luontoretki patikoiden Suvilahdesta Risön lintutornille la 12.6.2021 klo 12-15. Lähtö Patteriniemestä bussin päätepysäkiltä. Vapaa pääsy.

Kesäyön linturetki Vöyrille su 13.6.2021 klo 20-noin 01.30. Lähtö Vaasasta kaupungintalon edestä klo 20 omin kulkuneuvoin ja omin eväin. Ota kiikarit mukaan, jos on. Paluu arviolta noin puoli kahden aikaan yöllä. Osallistumme ensin Murron rukoushuoneella klo 21.30 järjestettävään hartaushetkeen ja sen jälkeen heidän järjestämälleen bongausretkelle. Hartauden pitää Thomas Klemets.

Joulupussi-keräys 2020

ViaDia Vaasa osallistui vuonna 2020 Karin Toivolan ja Lähimmäisyhdistyksen organisoimaan Joulupussi-keräykseen lahjoittamalla joulupussit noin 65 avuntarvitsijalle.

Päivä puistoissa 12.11.2020. Opastettu hyvänmielen kävely to 12.11. klo 13. Lähtö hovioikeuden edestä Rantakadulta klo 13. Max 20 osallistujaa. Vapaa pääsy. Tapahtuma järjestetään osana diakoniaviikon ohjelmaa.

Avaimia onnelliseen ikääntymiseen

Eloa ja iloa eläkevuosiin -kerho kokoontui vuonna 2019 Vaasassa torstaisin klo 13-14.30 ViaDia Cafen tiloissa, Teräksenkuja 3. Kerho kokoontui eri teemojen merkeissä syksyn ja talven aikana 12 kertaa liikunta- ja aivovoimisteluharjoitteita unohtamatta. Yhdessä muiden kanssa oli mukava pohtia onnellisen ikääntymisen avaimia. Kerhon järjesti ViaDia Vaasa ry Marja Paukkusen johdolla. Eloa ja iloa eläkevuosiin -esite

Löydät meidät myös Facebookista facebook.com/viadiavaasa